Uutisia: hedelmäparatiisi löytyy nykyään Youtuben lisäksi
Instagramista (hedelmaparatiisi). Julkaisin siellä tänä iltana kuvan
kesäkurpitsatagliatelleista ja heti pyydettiin reseptiä joten päätin
että nyt olisi aika päivittää blogia. Tämä on helppo resepti jota voi myös vähän muunnella tarpeen mukaan.
Perusta on siis kesäkurpitsat, joista tehdään jonkinlaista pastaa.
Kaikilla on yleensä kotona kuorimaveitsi: sillä voi veistellä
kesäkurpitsoista tagliatelleja. Jos haluaa nuudeleita kuten näissä
kuvissa, tarvitsee jonkinlaisen spiraalileikkurin. Itse käytän Gefun Spirelliä joka on minusta tosi kätevä koska helppokäyttöinen eikä vie paljoa tilaa.
Sitten kastike. Siihen tarvitaan:
-avokado tai pari
-liotettuja pinjansiemeniä/cashewpähkinöitä
-kesäkurpitsan jämät
-1 valkosipulinkynsi
-noin puolikkaan sitruunan mehu
-basilikaa tai muita yrttejä (persilja on yksi vaihtoehto)
(-merivettä)
Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa. Sekoita kastike pastan kanssa tai tarjoile erikseen.
Periaatteessa
avokadon sijasta voi laittaa enemmän kesäkurpitsaa ja pähkinöitä, tai
päinvastoin jättää pähkinät pois. Minusta parasta tulee ehkä avokado +
pähkinäsekoituksella tai pelkällä avokadolla. Yrteistä basilika on paras
mutta vasta tein persiljalla ja sekin oli tosi hyvää.
Kristina julkaisi jokin aika sitten pastareseptin, jossa on samat jutut mutta vielä lisäksi pinaattia ja rucolaa; pitää testata joku päivä!
PS. Onko normaalia syödä pastaa puikoilla?
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire