dimanche 10 janvier 2016

Banaanijäätelö

Karobjäätelöä persikoiden kera
Multa kysytään usein banaanijäätelön ohjetta, joten päätin viimein kirjoittaa artikkelin pelkästään jäätelöstä.

Yksinkertaisin jäätelö tehdään näin: kuori kypsiä (pilkullisia) banaaneja, taita ne kahtia tai kolmeen osaan ja laita pakastepussissa pakastimeen. Kun banaanit on täysin pakastuneita (kannattaa pitää aina banaaneja varalla pakastimessa), laita ne monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Jäätelö on valmis!
Huom! Jos banaanit on kivikovia (riippuu pakastimen kylmyydestä) eikä monitoimikone kauhean kestävä, on paras antaa banaanien sulaa puolisen tuntia huoneenlämmössä ettei kone hajoa.

Jos haluaa makeampaa jäätelöä, kannattaa lisätä pehmeitä taateleita (kivet pois ensin) tai esimerkiksi viikuinoita banaanien sekaan ennen sekoittamista. Itse laitan yleensä kourallisen tai pari aina kun teen jäätelöä.

Sitten voi kokeilla kaikenlaisia eri makuja: minttua (tippa eteeristä minttuöljyä), mansikkaa (pakastemansikoita banaanien lisäksi), suklaata (karob- tai kaakaojauhetta, mieluiten karobia koska kaakaossa on kofeiinia), sitruunaa (sitruunan kuorta ja mehua), vaniljaa...

Kesällä jäätelö maistuu vaikkapa tuoreiden persikoiden tai marjojen kanssa, nam!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire