samedi 16 décembre 2017

Punakaalisalaatti ja marinoitu tofu

Olen nyt alkanut tosissaan syömään enemmän raakaa, yritän myös vapautua sokeriaddiktiosta eli vältän sokeria. Toissapäivänä tein illalliselle punakaalisalaattia.
Punakaalisalaatti

-n. puolikas punakaali ohueksi suikaloituna
-pieni pala punasipulia
-1 valkosipulinkynsi
-1 appelsiinin mehu
-pari kourallista tuoretta korianteria silputtuna
-muutama ruokalusikallinen tahinia
-suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!

Salaatti maistui hyvin myös kämppiksille!

Eilen Tanssijatar oli kaivanut pakasteesta paketin maustamatonta tofua ja ehdotti että tekisimme tofu-pinaattisalaattia. Hän ei kuitenkaan ollut koskaan käyttänyt tofua ruuanlaitossa! Päätin sitten marinoida tofun perinteisellä reseptillä jonka opin kun olin töissä ranskalaisessa kasvisruokaravintolassa, tosin piti vähän improvisoida koska osa aineksista puuttui: laitoin oliiviöljyä rypsiöljyn sijasta (seesamiöljy toimii hyvin myös!) ja mandariinimehua + omenaviinietikkaa sitruunamehun sijasta. Onneksi tofu oli ollut pakasteessa, puristin siitä veden ja se imi marinadin hetkessä, kuin pesusieni.
Tofumarinadi (/salaattikastike)

-1 osa soijakastiketta
-1 osa mandariinimehua (tuorepuristettua mieluiten)
-1 osa oliiviöljyä
-2 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita ainekset keskenään vaikka lasissa ja kaada kuutioidun tofun päälle rasiaan/kulhoon. Sekoittele. Marinadin voi käyttää useampaan kertaan tai kierrättää salaattikastikkeena.

Tofusta tuli superhyvää! Kämppiskin tykkäsi kovasti. Me syötiin se yksinkertaisesti silputun pinaatin kanssa.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire