jeudi 25 juin 2015

Mehevä porkkanakakku

Porkkanasalaatin jälkeen porkkanakakku! Kristina on muistaakseni julkaissut useammankin porkkanakakkuvideon, mutta olen tehnyt tällä reseptillä kakkua nyt kahdesti. Olin ensimmäisellä kerralla ihan hämmästynyt kuinka perinteisen porkkanakakun makuista ja mehevää kakusta tuli! Tosi herkullista.


Kristinan reseptejä kokeillessa kannattaa olla vähän tarkkana määrien suhteen; tein kerran kaverin kanssa mansikkakakkua josta tuli aikamoinen pannukakku kun määrät ei selvästikään olleet ihan kohdillaan.
Tässä reseptissä laitoin kaikkia aineksia Kristinan antaman minimimäärän, paitsi että laitoin mulperien sijasta rusinoita ja lisäsin kookosveden kuorrutukseen vähitellen niin että sitä tuli juuri sen verran että ainekset sekoittui tasaisesti mutta seoksesta ei tullut liian juoksevaa. 

Laitan tähän vielä yleisön pyynnöstä reseptin suomeksi:

4 kuppia (käytin muumimukia) porkkanoiden mehustamisesta jäänyttä kuitua (mehun saa juoda pois, nam)
2 kuppia kuivattuja mulperinmarjoja
0,5 kuppia rusinoita
1 kuppi taateleita (ota kivet pois)
0,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia
vaniljaa

Sekoita ainekset keskenään monitoimikoneessa.

Kuorrutus:
3 kuppia yön yli liotettuja cashewpähkinöitä (huom, pähkinät turpoaa liotuksessa)
1 kuppi taateleita
2 rkl sitruunamehua
kanelia
vaniljaa
(tl ruusuvettä)
n. 2-3 kuppia kookosvettä (tai ihan vain vettä!)

Sekoita ainekset tehosekoittimessa niin että lisäät kookosvettä vähitellen kunnes seoksen koostumus on sopiva (kakku ei pysy kasassa jos kuorrutus on liian juoksevaa).
Levitä irtopohjavuokaan ensin kerros porkkanasekoitusta, sitten kuorrutusta jne sen verran kuin aineksia riittää ja niin että viimeinen kerros on kuorrutusta. Kakun voi tarjoilla heti. Se säilyy myös hyvin jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään (sitä pidemmälle kakku ei ole pystynyt pitämään puoliaan herkkusuita vastaan).

Eipä muuta, suosittelen todellakin kokeilemaan tätä reseptiä, se on suhteellisen yksinkertainenkin ja nopea tehdä, itse en käyttänyt sitä pakasteessa tai mitään vaan tarjoilin heti kun tuli valmiiksi.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire