mardi 16 janvier 2018

Kulttuuri-iltamat

Kylläpäs aika on taas hujahtanut. Viime lauantaina meillä oli täällä kotona ihan mahtavat iltamat teemalla "sharing friendship and artistic expressions". Eli kannustettiin vieraita esittämään musiikkia, runoja, tanssia, mitä tahansa. 
Ilta oli tosiaan onnistunut; väkeä oli mukavasti, oli paljon hyvää ruokaa ja kaikenlaista taiteellista ilmaisua pitkin iltaa. Yksi vieras esitteli taulujaan, joissa oli jotain kangasta ja koruja yms, yksi piti tai chi -demonstraation, yksi luki buddhalaisen tekstin, useampi musisoi. Kämppis esitti performanssitaidetta kaverinsa elektronisen musiikin säestyksellä (sama kaveri veti puolen tunnin setin loppuillasta), mie lauloin ja säestin ukulelella On suuri sun rantas autius. Vähän ääni värisi jännityksestä eikä muutenkaan ollu niin sujuva kuin jos olisin ehtinyt harjoitella vähän enemmän mutta yleisö tykkäsi silti. Olen edistynyt aika vauhdikkaasti ukulelen soitossa ja opin jatkuvasti uusia lauluja.
Mie kutsuin iltamaan yhden minun ikäisen nuoren miehen joka on töissä yhdessä niistä kouluista joissa käyn pitämässä musiikki/tiedetunteja. Yllätyin iloisesti kun se jopa ilmestyi paikalle ja me juteltiin lopulta koko ilta henkisistä jutuista, oli tosi kiva hengailla vaihteeksi oman ikäisen kanssa ja vielä ihmisen jonka kanssa ollaan samalla aallonpituudella. Täytyy myöntää että meni vähän osa esityksistäkin ohi intensiivisen keskustelun takia. Innostuin sen ansiosta taas meditoimaankin.

Uutinen: lähden luultavasti maaliskuussa Kiinaan töihin saman järjestön holistiseen lastentarhaan opettajaksi. Yritän parhaillaan saada tarvittavat paperit kasaan työlupaa varten. Ne keksi siellä jo semmosen kriteerin että tutkinnon pitää olla vähintään kaksi vuotta vanha - minun maisteri on vasta vuosi ja 8 kk. Ihan absurdia. Mutta toivottavasti kaikki järjestyy, oon aika innoissaan lähdössä!

1 commentaire: