dimanche 1 février 2015

Mehupaastopäivä 7


Jipii! Viimeistä viedään!

Mehustin tänään fenkolia, kurkkua, appelsiinia, inkivääriä, sitruunaa ja pinaattia. Parasta oli jälkimmäinen mehu, johon laitoin:

1 appelsiinin
puoli kurkkua (jos ei enemmänkin)
pinaattia
puoli fenkolia

Mehustus on vähän niin kuin ruuanlaittoa: ei riitä että heittelee sekaan mitä vain käteen sattuu. Jos siis haluaa hyvänmakuisen lopputuloksen. Pitää olla vähän ideaa siitä että mitkä asiat sopii yhteen ja mitkä ei, ja paljonko kannattaa laittaa mitäkin. Tämän aamuinen mehu esimerkiksi oli hieman liian karvaan makuista, siinä oli ehkä liikaa fenkolia. Mehureseptejä onneksi löytyy netistä ja vähitellen oppii itsekin tekemään hyviä yhdistelmiä. Yksinkertaisuus on valttia!

Paastoamisesta vielä: mehupaasto on minusta tosi helppoa siinä mielessä, että olo pysyy ihan normaalina jos vain juo tarpeeksi mehuja. Tai no, ainakin minun kohdalla. Jos keho on kovin tukkoinen, voi olla että joutuu kärsimään puhdistusoireista. Paastosin aika vähillä kaloreilla, koska en jaksanut enkä ehtinyt mehustaa enempää kuin kahdesti päivässä, ja silloinkin enimmäkseen vihanneksia välttääkseni verensokeripiikin joka voi tulla hedelmämehuista. Toisaalta minusta oli hyväkin keventää oikein kunnolla vaihteeksi.
Joten minun tapauksessa ainoa mitä mehupaasto vaatii on itsekuria ja kärsivällisyyttä, kun pitää pidättäytyä kiinteästä ruuasta jota kuitenkin tekee mieli. No, vähän viitseliäisyyttä myös mehustamiseen, koska vaikkei se ole erityisen monimutkaista, on kuitenkin vaivattomampaa vain napata kasa päärynöitä ja pistellä ne poskeensa.

Suosittelen mehupaastoa kaikille, tai vähintäänkin vihermehujen lisäämistä ruokavalioon niin paljon kuin mahdollista! Minun seuraava haaste on sitten parin viikon mehupaasto, ja lopulta kolmen viikon, jos vain kärsivällisyys riittää jonain päivänä. Haluan myös kokeilla muutaman päivän vesipaastoa.
Paasto pitää tunnetusti päättää pikkuhiljaa, ei raskaalla juhla-aterialla, joten huomenna aion herkutella appelsiineilla. Enpä ole pitkään aikaan odottanut näin innokkaasti maanantaita...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire