mercredi 21 octobre 2015

Kirjasuositus: For the Sake of Our Children


  Tämä on ensimmäinen kerta kun kirjoitan jostain kirjasta blogiin. Mutta haluan tästälähtien suositella enemmän kirjoja, videoita tai muuta kiinnostavaa materiaalia tekstityksen lisäksi. Ensimmäisenä vuorossa on siis Léandre Bergeronin Comme des invitées de marque (1. painos 2002), jonka englanninkielisen version nimi on For the Sake of Our Children (2009). Kirjaa ei valitettavasti ole suomennettu.

http://leandrebergeron.com/wp-content/uploads/2013/11/For-the-Sake-2009.jpg

 Kuulin tästä kirjasta erään Thierry Casasnovasin videon kautta; Thierry teki joku aika sitten kokonaisen lapsille omistetun videosarjan, jossa puhutaan mm. raskausajasta, lasten ruokavaliosta ja fysiologiasta, lastenkasvatuksesta ja koulutuksesta. Muistaakseni luin jo yläaste- tai ainakin lukioikäisenä kirjoja lastenkasvatuksesta, ja opettajaksi valmistuvana aihe on tietenkin minun sydäntä lähellä. Minua kiinnostaa erityisesti vaihtoehtoiset, lasta paremmin kunnioittavat lähestymistavat.

Tilasin siis kirjan amazonista ja nyt syyslomalla (tai siis lukuviikolla...) pääsin viimein lukemaan sitä. Se oli niin mielenkiintoinen että luin sen lähes yhteen putkeen. Tosi inspiroiva kirja. Ihan uskomatonta miten Bergeron osasi kuunnella lastensa tarpeita ja antaa heille tilaa, poiketen tutusta kasvattajan roolista, ihailtavaa. Kirjalijan kaikki kolme lasta myös syntyi kotona, ilman mitään sairaalahenkilökuntaa, aivan luonnollisesti ja upeasti. Bergeron kirjoitti myöhemmin pienen oppaan kotona synnyttämisestä. Toivon että muistan tulevaisuudessa mitä opin tästä kirjasta ja että osaan kohdella lapsia niin kuin ne ansaitsee tulla kohdelluksi, kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti.

Jos mitenkään saat kirjan käsiisi niin lue.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire