mardi 20 octobre 2015

Pellavansiemenkräkkerit

 Tämä on minusta ehkä parasta mitä kuivurilla voi tehdä: kräkkerit. Niinkin epähoukuttelevasta raaka-aineesta kuin pellavansiemenistä (näihin ekoihin kräkkereihin käyttämäni siemenet oli lojunu kaapin perällä ainakin vuoden) saa tosi herkullista naposteltavaa. Niille jotka on (vielä) koukussa leipään, kräkkerit voi toimia hyvänä korvikkeena. Mulle tämä on ennemminkin satunnainen herkku.
 Tämä resepti on kuivurin (Sedona) mukana tulleesta reseptivihkosta.

Pellavansiemenkräkkerit

-2 kuppia liotettuja pellavansiemeniä
-1 kuppi tehosekoitettuja tomaatteja 
-yksi pieni valkosipulinkynsi
-1 rkl kuivattua basilikaa
-1 kuppi tomaattia pilkottuna
(-merisuolaa)

Liota pellavansiemeniä 4 tuntia. Sekoita tehosekoittimessa tomaatit, valkosipuli ja basilika. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Levitä kuivurin tarjottimelle halutun paksuisesti. Kuivaa 42 asteessa kunnes rapeaa (noin 14 tuntia).
 Tänään tein näitä uudestaan ja aloitin kaatamalla siementen liotusveteen aika paljon merivettä. Liotuksen jälkeen lisäsin pari pilkottua tomaattia. Seuraavaksi jaoin seoksen kolmeen osaan, jotka maustoin eri tavalla. Ensin laitoin pienempään kulhoon yhden osan, jonka maustoin currylla. Sen jälkeen lisäsin isompaan kulhoon pari tomaattia lisää sekä valkosipulinkynnen pilkottuna. Otin taas puolet pienempään kulhoon ja maustoin basilikalla ja chilillä. Viimeiseen osaan laitoin kuminaa ja tilliä.
 Kaikista versioista tuli mahtavia! Tosin olisin voinut levittää vähän paksumman kerroksen, nyt levyissä oli pieniä aukkoja ja niistä sai hankalammin taitettua isoja paloja.
En tiedä miten tämä resepti onnistuisi uunissa. Kuivuri on kieltämättä aika iso hankinta (sekä koon että hinnan puolesta) ja itse en näe sitä kaikkein tärkeimpänä, erityisesti kun ottaa huomioon että ruokien kuivaus tekee niistä huonommin sulavia.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire