mardi 10 mai 2016

Kuivapaaston loppu: voikukanlehtimehun kautta kesäkurpitsa-avokadopastaan

Helsingissä taas! Ja hyvään aikaan, koska pohjoisessa alkoi olla aika pilvistä ja sateista kun taas täällä on kesä! Ennen lähtöä ehdin vielä hyppiä trampoliinilla. Se on hyvää liikuntaa varsinkin paaston aikana koska hyppiminen saa imunesteen kiertämään ja sitä voi tehdä niin kevyesti kuin tarvitsee.

Viidennen kuivapaastopäivän jälkeen näin unta vesipulloista ja aamulla heräsin kyllä aikaisin ja virkeänä mutta suuta kuivasi kauheasti ja olin aika heikossa hapessa. Kun sitten tein siinä vielä äidille porkkanamehua niin päätin lopulta juoda vähän itsekin. Lisäksi en halunnut olla liian heikko seuraavana päivänä koska mulla oli töitä ja halusin myös mennä erääseen tanssitapahtumaan. Olenkin siitä lähtien ollut mehupaastolla. Nyt löytyy voikukkia joka puolelta ja keräsin jo niitä mehuun! Laitoin siihen voikukanlehtien lisäksi selleriä, omenan, inkivääriä ja persiljaa. Oli kyllä hyvää. Jännä juttu muuten, Thierry sanoi yhdessä videossa että Sergei Filonovin mukaan kuivapaastossa on kaksi isompaa puhdistumiskriisiä: ensimmäinen 5. ja 6. päivän välillä ja toinen 8. ja 9. päivän välillä. Ja tosiaan just silloin viidennen päivän iltana sain unta vasta kahden jälkeen yöllä ja mulla tuntui myös jonkun aikaa vatsassa jännää kipua (mutta ei liian voimakasta), ja näin unta niistä vesipulloista.

Parin päivän päästä tai ehkä jo huomenna aion syödä ensimmäisen aterian, kesäkurpitsapastaa jossa on paljon avokadoa, nam. Vein jo spiraalileikkurin Ranskaan mutta kun kesäkurpitsat raastaa monitoimikoneella niin se on oikeastaan ihan yhtä hyvä ainakin maun puolesta. Aion tosiaan kokeilla puolipaastoa eli vain yhden aterian syömistä päivässä, alan olla aika vakuuttunut konseptin mahtavuudesta, puuttuu enää oma kokemus! Jos toimii hyvin niin otan tavaksi, sen lisäksi että pidän edelleen yhden kuiva- tai mehupaastopäivän viikossa.

Seuraava pidempi paasto onkin varmaan sitten ensi syksynä tai talvena, kun hedelmät alkaa taas käydä vähiin. Siitä päätellen että tämänkertainen kuivapaasto sujui jo paljon helpommin kuin se ensimmäinen voisi ajatella että ehkä seuraava olisi vielä helpompi. Jos näin on niin paastoan sitten vielä kauemmin. 

Nyt kaikki voikukanlehtiä ja nokkosia keräämään, ne on tässä vaiheessa (pieninä) parhaimmillaan!

2 commentaires:

  1. Sulla on kiva blogi! Jos on tarkoitus syödä vain yksi ateria päivässä niin paljonkohan siitä suositellaan saatavan kaloreita? Onko tarkoitus mennä pitkäänkin hyvin vähillä kaloreilla?

    RépondreSupprimer
  2. Kiva kuulla! Tuo on hyvä kysymys. Tässä pitää tehdä ero kalorien rajoittamisen ja paaston välillä. Kalorien rajoittaminen on haitallista koska heikentää aineenvaihduntaa jne, kun taas paasto tehostaa sitä. Yhden aterian syöminen päivässä on puolipaastoa, ei siis kalorien rajoittamista, jolloin sillä yhdellä aterialla syödään koko päivän edestä eli kaloreita voi tulla paljonkin. On kuitenkin vaikea sanoa paljonko kaloreita pitäisi syödä, mutta ehkä vastaus löytyy itseään kuuntelemalla ja energiatasoja havainnoimmalla; puolipaastolla pitäisi pystyä esimerkiksi harrastamaan rankkaakin liikuntaa yhtä hyvin ja paremminkin kuin useamman aterian päivässä syömällä.

    RépondreSupprimer