jeudi 5 mai 2016

Kuivapaastosta ja banaaniensäilytysvinkki

Terveisiä Torniosta. Täällä pohjoisessa ollaan taas pitkästä aikaa ja - taas - paastolla! Olen mennyt nimittäin viime aikoina vähän alamäkeä ravinnon suhteen ja erityisesti silloin kun gradun kirjoittaminen oli kiireisimmillään, istuin aamusta iltaan koneella ja lähinnä napostelin suklaata ja chilipähkinöitä. Ja kun pääsin siihen pisteeseen että kaikki housut kiristää, iho on kaikkea muuta kuin siloinen, päänahkaa kutittaa ja mitä vielä, niin päätin että oli lopulta aika ottaa taas ohjat käsiin.

Joten nyt on sitten kolmas kuivapaastopäivä menossa. Toistaiseksi sujuu oikein hyvin ja on ihanaa kun nyt tuli niin aurinkoista että voi vain lekotella terassilla kirja kädessä ja nauttia lämmöstä! Ihan eri meininki siis kuin silloin joulukuussa kun viimeksi kuivapaastosin. Thierry tekee tällä hetkellä kaikenlaisia paastoonliittyviä videoita, mikä on tosi inspiroivaa ja hyödyllistä.

Opin esimerkiksi että paastoa ei kannata lopettaa syömällä hedelmiä vaan mieluiten juomalla ensin vihermehua ja syömällä sitten rasvaa (esim. avokadoja) ja kasviksia, jos mahdollista niin että syö vain yhden aterian päivässä. Siten syömisen uudelleen aloittamisen pitäisi olla paljon hallitumpaa eikä bulimista. Aion todellakin kokeilla, mulla on ollut just se ongelma että kun lopettaa paaston niin jotenki heti kompensoi sitä syömättömyyttä ylensyönnillä ja mahdollisesti epäterveellisellä ravinnolla. Opin myös että kuivapaasto on ihan parasta koska yksi kuivapaastopäivä vastaa kahta vesipaastopäivää, ja lisäksi kuivapaastotessa on paljon vähemmän pahoinvointia, oksentamista ym. eliminaatio-oireita kuin vesipaastossa. Mutta yritän saada jossain välissä tekstitettyä ne videot!

Sitä odotellessa, pieni vinkki banaanien säilytykseen. Jos haluaa hidastaa banaanien kypsymistä, kannattaa sitoa tertun kanta niin kuin joskus kaupan banaaneissa on sidottu.
 Ostin muistaakseni nämä banaanit suunnilleen samaan aikaan: huomaatte että terttu jota ei ole sidottu on kypsempi kuin sidotut.
 Ja vielä toinen vinkki: kun käyttää monitoimikonetta, EI kannata pudottaa vahingossa lusikkaa täydellä teholla pyörivään koneeseen, jos ei halua siihen ilmastointiaukkoa.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire