mardi 5 décembre 2017

Paras kurpitsapiirakka

Piti jakaa tämä resepti noin vuosi sitten, niin kuin hyvin jouluisesta kuvasta voi päätellä. Ilmeisesti en saanut otettua kunnollista kuvaakaan piirakasta vaikka pariin kertaan ainakin on tullut toistaiseksi tehtyä.

Resepti on siis alunperin lifegeneratorilta (https://www.youtube.com/watch?v=pCXTZafqMhQ). Tässä minun versio, vähensin lähinnä öljyä kun sitä oli minun makuun vähän turhan paljon.


Kurpitsapiirakka

Pohja:

- 2 kuppia (mikä tahansa kahvikuppi, ei nämä määrät ole niin justiinsa) pekaaneita/manteleita/saksanpähinöitä tms. (muista liottaa ensin)
- 6-8 kuivattua viikunaa tai esim. kymmenisen taatelia

Sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi, levitä irtopohjavuokaan.

Täyte:

- pieni kurpitsa (noin 4 kupillista kuutioituna, poista siis siemenet jne.)
- n. 15 taatelia (tai maun mukaan)
- n. kupillinen kookosöljyä (sulata)
- 1 tl inkivääriä (tuoretta tai jauhettua)
- ripaus neilikkaa
- ripaus muskottipähkinää
- vaniljaa
(- ripaus laatusuolaa)

Sekoita tehokkaalla tehosekoittimella sileäksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa esim. taateleita jos ei ole tarpeeksi makeaa. Kaada seos pohjan päälle ja laita piirakka pariksi tunniksi jääkaappiin tai lyhemmäksi aikaa pakasteeseen. 

Tämä on yks minun lempiraakajälkkäreistä, pehmeän makeaa ja mukavan simppeli resepti, nopea tehdä.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire