dimanche 31 décembre 2017

Katsaus vuoteen 2017

Muutaman tunnin päästä vaihtuu vuosi. Pieni kymmenen kohdan katsaus vuoteen 2017, joka oli minun osalta hyvin tapahtumarikas!

1. Tammikuusta heinäkuuhun olin töissä ranskanopettajana katolisessa koulussa Ranskassa, mikä oli minun huomattavin ja stressaavin (vaikkakin myös hyvin antoisa) työkokemus tähän mennessä - näen edelleen painajaisia, joissa kaikki menee pieleen luokkahuoneessa, viimeksi viime yönä...
 2. Edelliseen liittyen, pääsin harjoittelemaan autolla ajamista oikein kunnolla viime vuoden lokakuussa saadun kortin ansiosta: puolitoista tuntia päivässä työmatkojen muodossa. Kerran puhkesi rengas ja vaihdoin itse vararenkaan ja kävin korjaamolla laittamassa uuden renkaan. Kerran unohdin ajovalot päälle ja akku olikin sitten tyhjää täynnä koulupäivän päätteeksi. Pääsin myös ajamaan hurjan kiemuraisia vuoristoteitä vanhemmat kyydissä vaellureissulla. Puolen vuoden autoilukokemus valitettavasti huipentui sakkoihin, jotka rapsahti yhdellä viimeisistä automatkoista.
3. Löysin Eudecin (European Democratic Education Community) ja osallistuin kahteen mahtavaan konferenssiin, joista jälkimmäisessä kuulin AEROsta (Alternative Education Resource Organization), jonka kautta päädyin tänne Denveriin.

4. Tein pisimmän mehupaaston ikinä: kuukausi itsetehtyjä mehuja ja toinen kuukausi jonka aikana join myös kaupan mehuja ja keittoja, olin hulluna gaspachoon. Hoikistuin mukavasti, minkä jälkeen paino on pikkuhiljaa noussut edellisiin lukemiin ja korkeammalle, erityisesti Pariisin kaoottisen elämäntilanteen takia ja sittemmin "pitää kokeilla kaikkea uutta" -asenteen ansiosta Amerikassa.

5. Erosin nykyisestä rakkaasta ystävästä Mr. CNV:stä ja elin muutaman kuukauden ajan Pariisilaista elämää: pyöräilin ympäriinsä; juoksin, kävelin ja istuin syömässä torilta ostettuja hedelmiä kauniissa puistoissa (joista Buttes Chaumont on kaikkein ihanin), tanssin lindy hoppia ja latinotansseja, kävin jazzkonserteissa ja ravintoloissa, tapasin monia ihmisiä ja nautin erityisesti Mustatukan seurasta.

6. Kävin Espanjassa fruitaristipaikassa Flores de vidassa miniraakafestarilla.
7. Kävin Poitiersin lähellä Mantrafestillä ja kärsin helvetin tuskat loisötököiden takia.

8. Kävin rakkaassa kotimaassa ja kiersin 6 kaupunkia 6 päivässä.
9. Muutin Denveriin upeaan aurinkoiseen Coloradoon, toteuttaen pitkäaikaisen haaveeni englanninkielisessä maassa asumisesta.
10. Aloitin harjoittelun, jossa saan työskennellä ihanien lasten ja nuorten kanssa, oppia monenlaisia taitoja ukulelen soittamisesta narun tekoon kasveista (dogbane tai milkweed) ja kehittyä ihmisenä ja mentorina.
Olen kiitollinen tästä vuodesta ja tästä hetkestä, kiitollinen perheestä ja ystävistä ympäri maailmaa, terveydestä ja vauraudesta, Isä Auringosta, musiikista, kirjoista, inspiraatioista. Kiitos.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire