dimanche 8 mars 2015

Meditaatio



Kävin viime maanantaina Sahaya Yoga -meditaatiossa Kampissa yliopiston ilmoitustaululla bongaamani julisteen innoittamana. En ollut edes yrittänyt meditaatiota aikoihin; se on oikeastaan aina tuntunut minusta vähän hankalalta. Selkä tulee kipeäksi meditaatioasennossa istumisesta ja ajatukset harhailee. Sahaya yogasta sain kuitenkin uutta intoa ja pidinkin juuri äsken puolen tunnin meditaatiohetken. Sitä tuskin tarvitsee perustella, että meditaatiosta on monenlaista hyötyä, siksi olenkin tuntenut hienoista syyllisyyttä siitä etten meditoi säännöllisesti. Nyt aion harrastaa meditointia vähintään kolme kertaa viikossa, vaikka viisikin minuuttia - kukaan tuskin voi väittää ettei olisi viitä minuuttia uhrata meditaatiolle. Ja katson mitä tapahtuu.
Itselleni auttaa että laitan meditaatiomusiikkia (esim tämä) ja teen jotain pelkän hengityksen seuraamisen sijasta: Sahaya yogassa esimerkiksi toistetaan tiettyjä vahvistuslauseita.

Kehon ja mielen uudistumiseen ei riitä pelkkä ruokavaliomuutos, vaan myös esimerkiksi henkinen ulottuvuus on tärkeää huomioida. Meditaatio on tähän mahtava työkalu.
Nyt menen tekemään pienen lehtikaali-porkkana-punajuuri-inkiväärimehun ;)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire