vendredi 7 août 2015

Maustettu oliiviöljy

Tämä idea tuli naapurilta, jonka luona olimme syömässä. Salaatin mausteeksi oli tarjolla oliiviöljyä, ja pullon pohjalla oli valkosipulinkynsiä tuomassa makua. Päätettiin sitten kokeilla myös: me laitettiin yhteen pulloon valkosipulia, habanero ja tuoretta timjamia, toiseen valkosipulia ja rosmariinia (habanero unohtui). Annettiin marinoitua pari viikkoa ja sitten kokeiltiin salaatin mausteena. Ja vau, se missä oli timjamia oli tosi herkkua! Rosmariiniöljy oli myös hyvää, mutta ei niin ihmeellistä.
Huomenna me lähdetään tien päälle pariksi kolmeksi viikoksi, joten nämä uudet satsit ehtii marinoitua hyvin ennen maistelua. Tällä kertaa laitettiin molempiin muutama valkosipulinkynsi, yksi habanero ja timjaminoksia. Toiseen pulloista lisättiin vielä muutamia basilikanlehtiä. Habanero tekee öljystä suhteellisen tulista, sitä kannattaa laittaa vähemmän jos ei ole tottunut.

Pullona kannattaa käyttää sellaista, jossa on tuo annostelukorkki, että saa tarpeeksi pieniä määriä ulos kerralla ja korkki on helppo irrottaa täyttämistä varten. Ainoat mitä me löydettiin kaupasta (ei etsitty kuin yhdestä) oli tuollaiset pikkupullot; oikeastaan on fiksumpaa käyttää isoa pulloa, jotta öljy ehtii marinoitua mahdollisimman kauan samalla kun sitä jo käyttää.

En tosin edelleenkään suosittele kovin lotraamaan öljyjen kanssa, koska ne on jalostettuja tuotteita, jossa ei ole koko kasvi/hedelmä mukana vaan pelkkä rasvaosuus. Luulisin kuitenkin että pieninä määrinä, raakana ja hyvälaatuisena silloin tällöin öljy on ihan OK.
Huomisesta lähtien olen siis tauolla, me mennään Etelä-Ranskaan eräälle vaihtoehtofestarille viikoksi ja sen jälkeen vegaanileirille, ja mahdollisesti sen jälkeen vielä yhdelle hippifestarille. Näistä juttua sitten kun tulen takaisin!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire