mercredi 5 août 2015

Raakavegaanin sipsit

Kokeilin viimein kaikkien raakailijoiden tuntemaa herkkua eli lehtikaalisipsejä! Ja täytyy sanoa että tajuan miksi ne on suosittuja.
Vähän toisenlaisia sipsejä voi tehdä kesäkurpitsasta.
 Tein niin että leikkasin kesäkurpitsasta siivuja mandoliinilla, ja lehtikaalin revin paloiksi. Seuraavaksi kastoin molemmat tällaisessa marinadissa:

-merivettä
-omenasiiderietikkaa
-maustettua oliiviöljyä (tästä postaus tulossa pian)
-valkopippuria
-...ehkä jotain yrttiä? Joka tapauksessa marinadin voi maustaa miten haluaa. Ensi kerralla laitan ehkä tilliä ja valkosipulijauhetta...

Sitten asettelin kasvikset kuivuriin ja kuivatin 40 asteessa kunnes rapeita (ehkä 4 tuntia, kesäkurpitsoissa kesti kauemmin kuin lehtikaaleissa). Nam! Molemmat sipsit on hyviä, mutta kesäkurpitsasipsit ei ole niin suussasulavan rapeita ja maukkaita kuin lehtikaalisipsit. Lehtikaalisipsit oli tosin vähän liiankin suolaisia, joten ensi kerralla laitan vähemmän merivettä marinadiin. Oikeastaan öljyäkin olisi voinut olla vähän vähemmän, vaikkei sitä paljoa ollutkaan. Jotenkin suola ja öljy tiiviistyy lehtikaaleissa koska ne on ohuempia kuin kesäkurpitsasiivut.

Testasin itse asiassa myös porkkanasiivuja, mutta niistä ei tullut kummoisia sipsejä, vaan aika sitkeitä. Ehkä se toimisi jos siivuista saisi vielä ohuempia.
Mikä harmi että täällä Ranskassa on niin hankala löytää lehtikaalta! Mutta ensi kesänä me laitetaan sitä kasvimaalle, ja paljon.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire