mercredi 22 novembre 2017

Thanksgivingin aattona

Huomenna on thanksgiving! Perhe pyysi minua tekemään jotain suomalaista erikoisuutta joten olen tässä tekemässä lanttulaatikkoa (odottelen lanttujen kypsentymistä) ja rosolliainekset on myös valmiina jääkaapissa.

Toissailtana kävin eka kertaa kaupassa täällä. Pari mielenkiintoista yksityiskohtaa: ostoskärryissä ei ollut minkäänlaista panttilukitussysteemiä niinkö Suomessa tai Ranskassa joten ihmiset pysty jättämään ne parkkipaikalle ihan väärään paikkaan. Kassalla työntekijä otti tavarat kärrystä ja luki viivakoodit, ja toinen tai useampiki työntekijä pakkasi ostokset kasseihin. Hölmö systeemi jos multa kysytään, asiakas joutuu odottelemaan vielä kauemmin toimettomana. Itsepalvelukassoja oli kyllä myös vieressä. Lisäksi tuli todistettua tämäkin fakta jonka luin netistä ennen lähtöä, että Amerikassa ihmiset käy kaupassa pyjamassa: se oli perheen kuopuksen kauppareissuasu.
Eilen käytiin porukalla elokuvissa katsomassa Thor Ragnarok. En kommentoi elokuvaa sen enempaa, perus Marvelia, hyvikset vastaan pahikset jne. Ostettiin valtavat popcornkipot jotka sai täyttää uudestaan ilmaiseksi elokuvan aikana tai jopa sen jälkeen. Salissa oli niin tilavaa että tuolit sai lepoasentoon, vau. Kuopus taas repäisi ottamalla oman viltinki mukaan!
 Tänään oli ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä, ja sattu niin hyvin että oli "tiedetunti"-päivä eli oltiin lasten kanssa ulkona.
Mulla on vähän ikävä kaupunkielämää (Pariisi, Helsinki...). En oo vieläkään oikeastaan edes käynyt Denverissä ja tuntuu että välimatkat on pitkiä eri koulujen ja tämän minun nykyisen asuinpaikan välillä, tiet leveitä, tulee istuttua suhteellisen paljon autossa. Ootan kyllä innolla että pääsen ajamaan ja käymään Denverissä ja kulkemaan julkisilla. Täällä ei tosin oo metroa ja bussiyhteydet on kuulemma surkeat mutta ratikka on ilmeisesti OK.

Muistin just että täytän lauantaina 27! Ilmeisesti samana päivänä on Askartelijan isän Autohullun synttärit. Askartelija sanoi että minun pitää päättää mitä haluan tehdä, esim. mennä vuorille.

Maistoin äsken eggnogia; lusikallisen alkoholillista ja vähän enemmän alkoholitonta. Ensimmäiseksi mainittu maistuu vähän joltain Baileysiltä ja jälkimmäinen jouluiselta jäätelöltä. Niinkö Askartelija sanoi, about miljoona kaloria per lasi eikä lasillisen jälkeen pidä syödä mitään pariin päivään...
 Minun unirytmi on muuten aika täydellinen nyt! Menen kymmenen maissa nukkumaan ja nousen joskus 7 tai 8 maissa.

PS. Nyt katson kyllä Noin viikon uutiset, on jo pari jaksoa odottamassa!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire