dimanche 26 novembre 2017

Synttärit amerikkalaisittain

Täytin eilen 27, jee!

Pääsin juhlimisen makuun jo toissapäivänä, koska Askartelijan isän syntymäpäivä oli tosiaan 25.11 myös (vai pitäiskö kirjottaa 11/25...) ja sen veljen synttärit 26.11 (!), ja niillä on sukuperinteenä juhlia synttäreitä syömällä eräänlaisia piirakoita (pasty). Se piirakkaresepti on joku sata vuotta vanha, kuulemma kaivostyöläisillä oli niitä eväänä ja se oli kätevä kun ne pysty syömään ne niin että piteli taikinakuoren reunasta kiinni likasilla käsillään ja heitti lopuksi sen osan pois. Me leivottiin Askartelijan kanssa niitä, sekä liha-että kasvisversioita. Kasvispiirakoihin tuli täytteeksi sipulia, soijarouhetta, perunaraastetta, suolaa, pippuria ja nokare voita. Taikinassa oli yksinkertaisesti jauhoa, voita ja jäävettä.
Mentiin siis Askartelijan, Tarinoijan ja piirakoiden kanssa mummolaan jossa pojat jo oli. Hauska juttu, Askartelijan vanhemmat asuu entisessä varastorakennuksessa (warehouse). Se oli tosi kiva sisältä mutta en kehdannut ottaa sen enempää kuvia.
Meitä oli juhlimassa isovanhemmat, Askartelija ja Tarinoija plus pojat, isovanhempien ystäväpariskunta, Askartelijan veli perheineen sekä Askartelijan setä jolla siis oli synttärit 26.11. Askartelijan isä sanoi täyttävänsä 67 eli tasan 40 vuotta enemmän ko mie!

Piirakoiden lisäksi koukattin Dairy Queen -nimisen kaupan kautta hakemassa jäätelökakku.

Piirakoiden päälle puristettiin reilusti ketsuppia, jotkut käytti myös tulista salsaa lisukkeenä. Jäätelökakun kanssa syötiin jäätelöä, hahhah.

Syömistä lukuunottamatta juhlat oli aika (tosi) tylsät. Lopulta vieraat alkoi lähteä ja kuopusraukalla tuli hirveä päänsärky ja huono olo joten mekin päästiin kotiin.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire