jeudi 30 novembre 2017

Joulukoristelua

Viime sunnuntaina täällä otettiin joulukoristeet esille ja koristeltiin kuusi ja koti.
Sitten lähdettiin porukalla ihan erityiseen joulukauppaan nimeltä St Nicks. Näillä on nimittäin perheessä jouluperinteenä käydä joka vuosi siellä ja valita kukin oma joulukuusenkoriste johon laitetaan kaupassa nimi ja vuosi. Mie sain kunnian valita yhden koristeen myös.
Se kauppa on ihan uskomaton, oikea joulukuusenkoristetaivas. Koristeiden keskihinta on ehkä 10 $ kappale. Koristeet on lajiteltu teemoittain.

Yksi minun lempiteemoista oli leivonnaiset.

 
 
 
 Ranskalla oli oma teemakuusi, kuten myös ainakin Saksalla ja Irlannilla. Kysyin löytyisikö Suomea mutta eipä löytynyt.

 Kaupassa oli myynnissa myos kuusia. 

 Valitsin lopulta koristeen kotiloteemaisesta kuusesta, nimittäin simpukan symboliikka vetosi minuun enemmän kuin macaron-leivoksen. Nimittäin monessa koristeessa oli lappu, jossa oli tietoa siitä mitä koriste edusti. Simpukasta sanottiin jotain tämänsuuntaista: "Simpukka on universaali feminiininen syntymän, hyvän onnen ja ylösnousemuksen symboli, joka oli suosittu aihe barokin ja renesanssin taiteessa." (ametisti.net)

Sateenkaarikoriste olisi kyllä ollut söpö myös...
Koristeisiin sai kirjattua tussilla nimen ja päivämäärän ilman lisämaksua. Tässä lopputulos:
Laitan myöhemmin kuvia vielä jouluvaloista. Tämä viikko on ollut aika kiireinen, eilenillallakin oli kokous toimistolla klo 19-21 ja tänä aamuna piti nousta 6.30. Ollaan harjoiteltu nyt joululauluja musiikkitunneilla, ens perjantaina on yhdessä koulussa juhla jossa ne on tarkoitus esittää vanhemmille. Olen päntännyt tosi ahkerasti että muistaisin sanat ulkoa ainakin näihin: Rudolph the Red-nosed Reindeer, Frosty the Snowman (ei kuulu minun lemppareihin...), Here Comes Santa Claus, Jingle Bells, Jingle Bell Rock, Rocking Around the Christmas Tree, Holly Jolly Christmas, Santa's Stuck Up In a Chimney ja yksi arabiaa muistuttavan kielinen laulu. Lisäksi me lauletaan Joulupuu on rakennettu!
 Huomenna pääsen ensimmäistä kertaa mukaan kuvis/taidetunneille, jee. Tänään tuli muuten tasan kaksi viikkoa täyteen minun olosta täällä. Lauantaina muutan perheen luota uuteen asuinpaikkaan, mielenkiintoista.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire