samedi 25 novembre 2017

Thanksgiving eli kiitospäivä

Nyt se on sitten koettu: thanksgiving.

Aamupäivästä siivottiin ja tehtiin valmisteluja, vieraat alko tulla paikalle klo 13 maissa ja kahden aikoihin istuttiin pöydän ääreen. Meitä oli 12 henkeä: Askartelija ja Tarinoija plus pojat, Askartelijan vanhemmat ja yksi veli sekä tämän vaimo ja kaksi lasta, yksi setä ja sitten mie ja yksi toinen kaveri (joka tuli myös yhtenä iltana musisoimaan Tarinoijan kanssa).

Vähän odotin että kaikkien pitäisi vuorollaan sanoa mistä on kiitollinen mutta itse asiassa vain talon isäntä piti lyhyen puheenvuoron ennen ruokailun aloittamista.
 Kalkkuna oli tietenkin iso juttu, se tapettiin edellisenä päivänä perheen kuopuksen suureksi suruksi. Kinkkua oli tarjolla myös.
 Kasvisruokia oli kuitenkin mukavasti, ehkä osittain siksi että pojat on kasvissyöjiä: valtava kulhollinen perunamuusia, perinteistä vihreä papu -kastiketta, "stuffing", tuorejuusto-oliivitäytteisiä sellerinvarsia, ja minun tekemää lanttulaatikkoa ja rosollia kermavaahtoineen.

 Jälkiruuaksi oli tässä vaiheessa jonkinlaista Jell-O-marja-kermavaahtojälkkäriä jota kuopus kutsuu nimellä "fruit lasagna". Juomapuolella oli tarjolla erilaisten viinien lisäksi minttuvettä, karpalomehua, eggnogia (kieltäydyn kirjottamasta "munatoti", yök) ja hyvin glögin tapaista wassailia, tosi hyvää.
Kun oltiin niin täynnä että maha meinasi ratketa, lähdettiin porukalla kävelylle koirien kanssa. Nähtiin yksi toinenkin perhe ulkona pelaamassa koripalloa - monilla on täällä laitettu kori pihalle - ja monessa pihassa näkyi vieraiden autot parkissa.

Kävelylenkiltä palattua alettiin pelata lautapelejä, setä ja Askartelijan veli perheineen lähti siinä vaiheessa. Ensimmäisen pelin nimi oli Cranium, pelattiin kahdessa joukkueessa. Se oli ihan kivaa ja selvisin kuulemma hyvin; kerran vain pyysin uuden kortin kun olisi pitänyt muovailla muovailuvahasta "picket fence" enkä ollut varma oliko se semmonen mitä ajattelin (oli se). Sitten pidettiin piirakkatauko, Askartelijan vanhemmat oli tuonu mukanaan kurpitsapiirakkaa, kirsikkapiirakkaa, omenapiirakkaa ja kurpitsajuustokakkua.

Seuraava peli oli Scattergories, se oli mahtava peli. Siinä pitää keksiä tietyllä kirjaimella alkavia sanoja (heitetään noppaa jossa on kaikki kirjaimet paitsi Z yms), joka kerta on sanalista jossa on 13 eri kategoriaa, esim. "pojan nimi", "asioita, joita on rannalla", "mistä juorutaan". Miettimisaika vain oli ihan liian lyhyt ja valtavasti aikaa meni siitä väittelemiseen, hyväksyttiinkö joku sana tiettyyn kategoriaan. Esim: onko nukkuminen harrastus (ei!!!)? Onko mehu jälkiruoka (no ei oo!!!)?
Sitten Askartelijan vanhemmat lähti vieden pojat mukanaan ja me jäätiin neljästään pelaamaan unoa. Siinä menikin sitten puoli yhteen asti, jonka jälkeen siivottiin pahimmat sotkut, laitettiin ruuat jääkaappiin ja laitettiin nukkumaan. Oli tosi hauska ilta.

PS. Muistin just että thanksgivingille on suomalainenki nimi: kiitospäivä!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire