lundi 15 décembre 2014

Hedelmien varaamisesta

Otin tämän kuvan sen jälkeen, kun olin ostanut eksrapaljon hedelmiä (ja vihanneksia) sitä varten, että mieheni oli tulossa puoleksitoista viikoksi Helsinkiin käymään. Edellisellä kerralla nimittäin kävi niin etten ollut ostanut tarpeeksi syötävää etukäteen, ottaen huomioon että suurin osa hedelmistä on kaupassa vielä raakoja (esim banaanit) ja vaatii muutaman päivän kypsyttelyn ennen syömistä. Tästä sain sitten kuulla myöhemminkin että kun eräiden luona saa nähdä nälkää!

Tällä kertaa meni kuitenkin nappiin ja banaaneja jäi jopa yli kun mies lähti takaisin Ranskaan.
Ihannetilanteessa hedelmiä ei tarvitsisi ostaa päiviä etukäteen vaan kaupasta/torilta/omalta pihalta saisi niitä syöntikypsänä (ja tarkoitan nyt oikeasti syöntikypsänä enkä niin kuin kaupan "syöntikypsät" mangot, jotka on oikeasti vielä ihan kovia ja raakoja!). Parasta on se kun saa alennuksella hedelmiä, jotka on juuri sopivan kypsiä mutta muiden mielestä ylikypsiä!

Yleensä kuitenkin fruitaristin kannattaa oppia ostamaan hedelmiä niin, että aina on jotain kypsää syötäväksi. Jos taas tarvitsee jotain heti kypsää, esim. omenat ja appelsiinit on käteviä. Olen joskus syönyt kokonaisen aterian pelkkiä appelsiineja ja hyvää oli. Kuitenkin niiden kanssa kannattaa olla vähän varovainen koska ne puhdistaa kehoa voimakkaasti niiden sisältämien heikkojen happojen takia. Siksi ihmisit saa helposti ihottumaa tms reaktioita sitrushedelmistä.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire