mercredi 31 décembre 2014

Onnellista Uutta Vuotta 2015!

Onnellista Uutta Vuotta 2015!
 Joidenkin mielestä uudenvuodenlupaukset on täysin turhia eikä koskaan toteudu. Minusta taas on kiva asettaa itselleni tavoitteita, muistutuksena asioista joita pidän tavoittelemisen arvoisina. Ja olen siinä mielessä suorittaja että minua motivoi se, että voin viivata listalta yli asiat sitä mukaa kun olen saanut ne tehtyä. Joten tässä minun lupaukset vuodelle 2015:

1. Panostan ihmissuhteisiin: käyn vanhempieni luona Torniossa useammin, pidän yhteyttä kavereihin, järjestän tapaamisia useammin, tutustun uusiin ihmisiin.

2. Harrastan enemmän liikuntaa, erityisesti kävelen muodossa (ainakin Helsingissä, jossa mulla ei ole pyörää). Vinkki: jos bussipysäkillä odotteluaikaa on turhan paljon jäljellä, juokse seuraavalle pysäkille, vilkaise kuinka paljon aikaa on jäljellä, juokse tarvittaessa seuraavalle jne kunnes aikaa on jäljellä sopivan vähän. Henkilökohtaisesti inhoan pysäkillä värjöttelemistä, joten tämä sopii mulle hyvin ;)

3. Pidän 1-3 viikon monodieetti. Tarkoittaa luultavasti banaanien syömistä kaikissa muodoissaan vähintään viikon ajan, koska banaanit on täyttäviä (kaloripitoisia), makeita, erinomaisia suolistolle (huom. kuitenkin riittävä vedenjuonti, koska banaanit sisältää vähänlaisesti nestettä) monikäyttöisiä, hyvinsäilyviä ja vielä halpoja.

4. Pidän 1-3 viikon mehupaaston. Tähän astinen ennätykseni on 3 päivää, se oli vaivatonta ja olo tosi hyvä, keskeytin vain koska teki mieli syödä. Mehupaasto on mahtava keino antaa ruuansulatuksen  levätä (siis suoliston ja koko kehon, koska ruuansulatus vie valtavasti energiaa) ja samalla tankata kehoon kasoittain kivennäisaineita. Ja kun sanon mehupaasto, se tarkoittaa itse mehustettujen tuoreiden vihannesmehujen juomista, ei niinkään hedelmien (korkeintaan 25% hedelmää mehua kohti on Thierry Casasnovasin suositus, koska ihmisestä riippuen elimistö ei osaa käsitellä yhtäkkiä vereen tulevaa isoa sokerimäärää. Kun hedelmä syödään kokonaisena, tätä ongelmaa ei ole, koska kuitu hidastaa imeytymistä.).

5. Lakkaan stressaamasta ja huolehtimasta, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Se mitä tapahtuu, tapahtuu, kaikella on tarkoituksensa, sattumaa ei ole olemassa jne. Noudatan myös tolteekki-intiaanien neljää periaatetta (niin kuin ne kuvaa Don Miguel Ruiz, suosittelen lukemaan! Youtubesta löytyy äänikirjana ainakin englanniksi ja ranskaksi)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire