samedi 27 décembre 2014

Quintonin plasma alias merivesi

Kuten videosta Suola, arkinen myrkky selviää, ruokasuola, oli se sitten raffinoitua valkoista suolaa, pinkkiä Himalajansuolaa tai harmaata merisuolaa, on keholle käyttökelvotonta ja siksi jätettä. Thierry Casasnovas laskee suolan yhdeksi pahimmista ravinnosta saatavista myrkyistä (muut pahikset on maitotuotteet, gluteeni, sokeri ja lisäaineet).

Me tarvitaan natriumia ravinnosta, ja vihannesmehut on siihen tarkoitukseen erityisen mahtavia. Itse kaipaan kuitenkin myös suolan makua esimerkiksi salaatteihin, ja siksi olen tosi kiitollinen merivedestä.

Kyse ei ole ihan mistä tahansa Itämeren rannalta kauhotusta vedestä, vaan käyttämäni merivesi perustuu ranskalaisen biologin René Quintonin tutkimukselle ja ohjeistukselle. Se otetaan tietyilta pyörrealuelita 10 metrin syvyydestä, sitä ei kuumenneta eikä ionisoida. Tuotetta kutsutaan myös Quintonin seerumiksi tai Quintonin plasmaksi. Se on nimittäin koostumukseltaan identtistä ihmiskehon plasman eli verinesteen kanssa! Siksi sitä onkin vuosikymmenten ajan käytetty verensiirroissa veren sijasta - esimerkiksi Ranskan armeija käyttää saännöllisesti Quintonin plasmaa tähän tarkoitukseen, koska se säilyy paremmin kuin veri.

Quintonin plasma sisältää poikkeuksellisen määrän oligoelementtejä: siitä löytyy kaikki jaksollisen järjestelmän 118 alkuainetta. Erona ruokasuolaan on se, että merivesi sisältää elävää kasviplanktonia, joka tekee sen sisältämistä mineraaleista biosaatavia. Ne ei siis ole elottomia mineraaleja kuten suolan sisältämät. Siksi merivesi auttaa paikkaamaan kehon mineraalikatoa samaan tapaan kuin vihermehut. Ja bonuksena on suolainen maku, joka tekee ihmeitä salaateissa, ainakin minusta.
Quintonin plasmaa voi ostaa ainakin Ranskassa apteekista pienissä kapseleissa, ja lisäksi sitä voi tilata tietyiltä nettisivuilta. Itse olen ostanut sitä Centre des Sciences Biologiques de la Santé -keskuksesta, joka noudattaa tiukkoja laatukriteerejä; heidän myymänsä merivesi on lasipullossa. Täytyy sanoa että se on myös kallista, litran pullo maksaa 26, 90e + postikulut. Mutta huom, Quintonin plasma on nautittava isotonisena eli laimennettuna (kaksi osaa vettä, yksi osa merivettä), joten litra tekee tosiasiassa kolme litraa. Muutama kuukausi sitten aloimme tilata merivettä Espanjassa asuvalta tutulta, joka toimittaa myös espanjalaisia luomuhedelmiä Lyoniin. Kyseinen merivesi on huomattavasti halvempaa, se myydään muovipullossa ja on ainakin tässä suhteessa hieman huonolaatuisempaa.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire