lundi 22 décembre 2014

"Keitto"banaanit

Useimmat ihmiset kuvittelee, että keittobanaanit on kypsiä silloin kun ne on keltaisia, ja että niitä ei voi syödä raakana vaan ne kuuluu keittää tai paistaa tms. Mutta totuus on toinen! Jos "keitto"banaanien antaa kypsyä kunnes niistä tulee kauttaaltaan mustia ja tosi pehmeitä, ne voi ja kannattaa syödä raakana. Parhaimmassa tapauksessa, jos ne kypsyy hyvin, niihin tulee lopulta taivaallinen toffeenkaltainen maku ja niistä tulee ekstramakeita.
 

Miten tämä sitten onnistuu käytännössä? Ensinnäkin keittobanaaneja ei kannata ostaa tavallisesta marketista, jossa ne on törkeän kalliita, vaan ennemmin jostain etnisestä kaupasta (esim Helsingissä Vii Voanista saa 1,70e/kg tai sen läheltä afro-aasialaisesta kaupasta jopa halvemmalla). 
Kypsymisessä voi kestää tosi kauan riippuen siitä kuinka vihreinä banaanit ostaa, joten kärsivällisyys on tässä asiassa hyve. Ikävää on se, että joskus banaaneihin tulee hometta: pieni määrä ei haittaa mitään, mutta mitä enemmän hometta on, sitä ällöttävämmältä se tuntuu ja sitä enemmän se vaikuttaa jo sisäpuoleenkin. Lisäksi homeen jälkeen seuraava etappi on pienet madot, jolloin inhottavuus on huipussaan ja voi olla syytä heittää banskut roskiin. Tämän homeongelman takia en osta keittobanaaneja niin usein kuin muuten ostaisin. Usein banaanit kuitenkin kypsyy ongelmitta. Mitä lötkömmäksi niiden antaa kypsyä, sitä makeampia ja toffeemaisempia niistä tulee.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire