dimanche 10 janvier 2016

Hedelmäletut

Kuivurilla voi tehdä ihan mahtavia lettuja ja helposti. Niiden tekemiseen ei mene kuin hetki kuivausaikaa lukuunottamatta. Lisäksi nämä letut on superterveellisiä paistettuihin verrattuna: näihin tulee pelkästään hedelmiä (plus mahdollisesta vaniljaa, karobjauhetta tms. maustamiseen)!

Elämäni ensimmäisiä raakalettuja varten laitoin tehosekoittimeen kaksi päärynää, muutaman hyvin kypsän banaanin ja vaniljaa.
Levitin seoksen leivinpaperille ja kuivasin kunnes levy oli tarpeeksi kuiva jotta sen sai irrotettua paperista.







 Leikkasin levyn neljään osaan (saksilla!).
Sitten valmistin täytteet letuille: jäätelöä (pakastettuja banaaneja ja karobjauhetta) ja suklaatahnaa.
 Suklaatahnaa varten sekoitin ensin taateleita tehosekoittimessa (tehokkaassa sellaisessa) sileäksi massaksi. Sitten sekoitin joukkoon karobjauhetta, raakaa mantelitahnaa, jota löysin ranskalaisesta Satoriz-luomukaupasta, ja vettä sen verran että sain sopivan koostumuksen.
Ja ei kun herkuttelemaan...
Vau, ihan mahtava jälkiruoka, ei voi muuta sanoa. Lettujen ainesosia voi varioida mielen mukaan käyttäen eri hedelmiä (esim. banaaneja ja pakastemarjoja sekaisin), ja tietysti täytteeksi voi laittaa mitä vain keksii, esimerkiksi raakahilloa (taateleita ja marjoja tehosekoittimeen).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire