samedi 30 janvier 2016

Video: tärkein terveysneuvoni

Sain toissapäivänä valmiiksi tämän tärkeän videon tekstitykset. Thierry puhuu videolla muun muassa Stanley Milgramin sähköshokkikokeesta ja Stanfordin vankilakokeesta. Aikaisemmin näiden kokeiden ajatteleminen sai minut surulliseksi, koska jossain mielessä ne (kuten myös natsi-Saksa) osoittivat, että ihminen on pohjimmiltaan paha eikä mitään ole tehtävissä: suurin osa ihmisistä on valmis tekemään kauheita tekoja tietyissä olosuhteissa.

Tämän Thierryn videon ansiosta tajusin, ettei ongelma ole ihmisen pahuus vaan se, että meidät opetetaan tottelemaan sokeasti muiden käskyjä. Että meidät vieraannutetaan meidän omista tuntemuksista ja harkintakyvystä. Ne ihmiset, jotka kieltäytyy antamasta tappavaa sähköiskua toiselle ihmiselle tai tekemästä yhteistyötä natsien kanssa, on vahvoja ihmisiä, jotka osaa kyseenalaistaa auktoriteetit ja ajatella omilla aivoilla.

Meillä on siis toivoa. Itse opettajana en halua opettaa alistumista ja tottelemista. Haluan opettaa itseänäisyyttä, kyseenalaistamista ja keskustelua. Uskon että tässä mielessä on jo menty eteenpäin viime vuosikymmenten aikana. Kuitenkin juuri suomalaiset on erityisen auktoriteettiuskovaisia verrattuna esimerkiksi ranskalaisiin, ehkei niinkään koulussa mutta terveyden suhteen ainakin.

Kaikki mikä on tieteellisesti tutkittua, otetaan kuin jumalan sanana usein tajuamatta katsoa tarkemmin kuka tutki, miksi ja miten tarkalleen; onko tutkimus luotettava? Ei osata kyseenalaistaa esimerkiksi maitotuotteiden lobbausta ja propagandamainontaa vaan sinisilmäisesti niellään kaikki valheet luiden vahvistumisesta ja maidonjuomisen tärkeydestä. Ei ymmärretä, että kaikki tosiaan pyörii rahan ja vallan ympärillä eikä ihmisten terveydellä ole siinä mitään väliä! Liikennevaloissakin seisoskellaan valon vihreäksi vaihtumiseen asti vaikkei autoja näkyisi mailla halmeilla.

Herätkää suomalaiset.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire