samedi 2 janvier 2016

Päärynäsuklaajäätelökakku

Tein Uuden Vuoden kunniaksi vähän uudenlaista kakkua.

Pohja: (liotettuja) pähkinöitä, taateleita (tai esim. viikunoita) ja karobjauhetta
Jäätelö: muutama pakastettu banaan ja kolme pakastettua päärynää
Suklaatahnakerros: hasselpähkinä- tai mantelitahnaa, taateleita, karobjauhetta, vaniljaa, vähän vettä
Päälle: kolme päärynää
 Sekoita pohjan ainekset massaksi monitoimikoneessa ja painele se irtopohjavuokaan.
Valmista jäätelö sekoittamalla ainekset keskenään monitoimikoneessa, levitä se pohjan päälle (lisätietoa jäätelöstä tästä).
Tässä vaiheessa voit laittaa kakun pakasteeseen jähmettymään, jos haluat että se pysyy paremmin kasassa ja on helpompi leikata.
Kun jäätelö on jähmettynyt tarpeeksi, ota kakku pakasteesta ja valmista suklaatahna sekoittamalla sen ainekset keskenään monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Levitä tahna jäätelökerroksen päälle.
Lopuksi kuori pari kolme päärynää, leikkaa siivuiksi ja asettele ne suklaatahnakerroksen päälle.
Itse en antanut kakun jähmettyä pakastimessa enkä kuorinut päärynöitä mutta jäätelöosuus olikin sitten valuvanpuoleinen ja kuoret häiritsi vähän joten suosittelen pakastamista ja kuorimista. Näyttää ehkä kauniimmaltakin ilman kuoria; ainakin näissä minun päärynöissä oli kaikenlaisia "kauneusvirheitä".
***Lisäys 7.1.2016: testasin tämän reseptin tekemällä aiemmin mainitut parannusehdotukset, eli laitoin kakun pakasteeseen pariksi tunniksi jäätelön tekemisen jälkeen ja kuorin päärynät, ja tässä näette tulokset! 

Ei pöydälle valuvaa jäätelöä...
Tahrattomat päärynäsiivut...
Ja hyvin koossa pysyvät kakkupalat.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire