mardi 6 janvier 2015

Agnèsin fenkoliomenatartar

Kun muutin ensimmäistä kertaa Lyoniin lukion jälkeisenä välivuotena Pariisin au pair -fiaskon ja Bourgognessa apukokkina kuoliaaksi tylsistymisen jälkeen 2009-vuoden lopulla, löysin töitä luomukasvisravintolasta nimeltä Toutes les Couleurs. Olen paljosta velkaa ravintolan itävaltalaiselle omistajalle ja kokille Agnèsille, joka otti minut töihin ja opetti herkullista ja terveellistä "luomukeittiötä" ja oli kuin enkeli stressaavassa elämänvaiheessa, aina hyväntuulinen ja ystävällinen.
Yksi ravintolan alkupaloista oli kasvistartar, joka aseteltiin lautaselle kuvan mukaiseen tyyliin.
Vähän aikaa sitten törmäsin netissä ravintolasta kirjoitettuun artikkeliin, jonka lopussa oli yksi versio Agnèsin kasvistartarista. Tein sitä heti kun sain ainekset ostettua, poistin vain suolakurkut, suolan ja öljyn, ja se oli yhtä hyvää kuin aikoinaan.
Tässä siis hieman muokkaamani versio reseptistä. Tartar käy hyvin syötäväksi muutenkin kuin alkupalana, itse tein eilen satsin harjoitteluun evääksi (hedelmien lisäksi).

Agnèsin fenkoliomenatartar

  1 iso fenkoli
  2 omenaa
  ½ sipulia
  ½ kimppua persiljaa/korianteria
  1 rkl mantelitahnaa (100% pähkinää, laitoin itse tekemääni hasselpähkinätahnaa)
  3 tl sitruunamehua
  pippuria, kurkumaa, fenkolinsiemeniä

  Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöritä tasaiseksi.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire