mardi 27 janvier 2015

Mehupaastopäivä 2

Toinen päivä mehupaastoa alkaa olla takana ja fiilis on kevyt, vielä jaksaa.
Ehdin aamulla mehustamaan joten tein noin 8 dl samaa mehua kuin eilen eli porkkanoita, vuonankaalta jne. Varoituksen sana: vuonankaali on aika voimakkaan makuista. Joskus se on minusta hyvää, joskus taas vastenmielistä. Mehu kannattaa tosiaan juoda mahdollisimman hitaasti, pyöritellä hetken suussa joka kulausta, koska imeytymis- ja ruuansulatusprosessi alkaa jo suussa. Litraa mehua ei ole suositeltavaa juoda viidessä minuutissa vaan ennemminkin useamman tunnin aikavälillä. Siksi laitoinkin lopun mehun pulloon ja otin mukaan luennolle.

Pääsin kotiin puoli yhdeksän maissa illalla ja mehustin:
2 bataattia
3 omenaa
palan inkivääriä.

Nam nam. Ostan inkiväärin yleensä luomuna, mikä on kannattavaa myös siinä mielessä, että havaintojeni mukaan luomuinkivääri on selvästi vahvemman makuista kuin ei-luomu. Sitä tarvitsee siis laittaa vähemmän.
Tässä rakas Omegani. Me ostettiin se Régénère-yhdistyksen kautta Ranskasta. Lisäksi käytän tiheää terässiivilää (ja lusikkaa) mehun siivilöimiseen. Se saattaa tuntua liialliselta mutta eron kyllä huomaa, ja kun kerran poistetaan kuitu imeytymisen helpottamiseksi, on paras poistaa kuitu kunnolla.


Laitan yleensä kuidun vielä kertaalleen tai kahdestikin mehustimen läpi jotta saan kaiken mehun irti (viereinen kuva).
 Mehustin kannattaa huuhdella heti mehustamisen jälkeen, jolloin se on nopeaa ja vaivatonta.

Noniin, huomenna uusi paastopäivä ja sitten ollaan melkein puolessa välissä!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire