mardi 8 décembre 2015

Aurinkoa ja entsyymejä

 Kuivapaastolla edelleen. Tässä vaiheessa kyllä vesi jo maistuisi mutta ilmankin vielä pärjää. Paaston aikana olisi hyvä olla auringossa; tänään ja eilen onkin ollut aika kirkasta. Eihän tuo Suomen talviaurinko paljoa lämmitä mutta harmaaseen taivaaseen ja sateeseen verrattuna...
 Unohdin kertoa aikaisemmin että tehostin mehupaastoa ottamalla ruuansulatusentsyymejä. Sitä nyt on vaikea arvioida että mikä niiden vaikutus tarkalleen oli mutta uskon kyllä että niistä oli/on hyötyä.
Piti kaivaa kaapista norjalainen villapaita, paaston aikana saa laittaa kunnolla vaatetta päälle.

2 commentaires:

  1. Mukava blogi sinulla ja paljon olet nähnyt vaivaa videoiden suomentamisessa. Kiitos siitä! Olen pohtinut itsekin paaston tehostamista entsyymeillä. Oletko perehtynyt aiheeseen syvemmin ja tiedätkö onko keino käytössä laajemminkin? Paastotessa maksaan voi kertyä sappikiviä. Niihin eivät pysty entsyymitkään. Oletko miettinyt miten paasto ja "liver flush" sopii yhteen tai kannattaisiko niitä jotenkin jaksottaa, eli paaston päätyttyä esim. viikon päästä? Jotkut sanoo että on tärkeä että suoli toimii paaston aikana. Ei kai se kovin pitkään toimi jos ei syö mitään, vaan huuhtelut on tarpeen. Mites kuivapaastossa, silloin suoli ei varmaan toimi kovinkaan montaa päivää paaston alettua..

    RépondreSupprimer
  2. Kiitos kommentista ja pahoittelut hitaasta reagoinnista! Kiva kuulla että tykkäät blogista. En tiedä kuinka yleistä on entsyymien käyttö paaston aikana; otin mallia Dan McDonaldista (lifegenerator) joka sanoi tehostaneensa niiden avulla paastoa.
    En suosittele maksan puhdistusta niillä metodeilla mitä siihen yleensä käytetään. Kehon pitäisi antaa puhdistautua sen itse valitsemaan rytmiin, me annetaan vain sille hyvät olosuhteet siihen (lepo, hyvä ravinto, aurinko...). Paasto tekee ihmeitä koska keho pystyy käyttämään kaiken energian parantumiseen. Agressiivisten kuurien/puhdistusmetodien sijaan siis suosittelisin paastoa ja esimerkiksi vihannesmehuja. Thierry on kertonut henkilöstä jolla oli sappikiviä ja joka alkoi juomaan tuorepuristettua persiljamehua joka päivä. Viikon tai parin jälkeen (en nyt muista tarkalleen) sappikivet oli kadonnu.
    Suolen kanssa sama juttu: antaa kehon hoitaa itsensä. Jos suolessa ei paaston kuluessa enää ole oikein mitään niin miksi sen pitäisi tyhjentyä (sitä kai suolen toiminnalla tarkoitat)? Toki ei suolihuuhteluista haittaakaan ole. Mutta pointti on että keho hoitaa itsensä kaikkein parhaiten kun me ei puututa joka asiaan ja yritetä pakottaa sitä parantamaan tiettyä kohtaa (esim. sappikivet) tiettyyn aikaan vaan paastotaan vain (tai syödään normaalisti fysiologista ravintoa) ja katsotaan mitä tapahtuu.

    RépondreSupprimer