samedi 19 décembre 2015

Pranismi

Eilen olin tanssimassa, ihan hyvin jaksoi sen neljä ja puoli tuntia heilua. Matkalla kotiin tosin alkoi olla vähän pahoinvointia; ehkä edestakaisin hyppiminen sai kehossa myrkkyjä liikkeelle tai jotain.

Voisin tässä vaiheessa kertoa vähän tarkemmin mistä tässä koko paastossa on kyse. En halunnut puhua siitä aikaisemmin, koska en ollut varma koko projektin realistisuudesta. Nyt tiedän ettei sen suhteen ole huolta. Tämä voi myös vaikuttaa monista aika hullulta; teitä on varoitettu.

Viime kesän hippifestarilla oli luento pranismista, eli elämisestä ilman fyysistä ruokaa ja juomaa: pranistit saavat ravintonsa puhtaasta energiasta, jota kutsutaan myös esimerkiksi nimellä prana, chi, tai ki. Tällaisia ihmisiä on ympäri maailmaa. Juuri tästä aiheesta kertoo dokkari josta kirjoitin aikaisemmin, In the Beginning There Was Light. Olin jo luentoa ennen kuullut pranismista ja uskoin että voisin jonain päivänä olla pranisti itsekin, mutta en uskonut että olisin vielä valmis siihen. Luento oli kuitenkin tosi inspiroiva ja päätin mennä pranismi"kurssille" jo seuraavana kesänä.
Kurssilla käydään yhdessä läpi 21 päivän prosessi (tai ensimmäinen viikko, jonka jälkeen osallistujat jatkavat prosessin loppuun kukin tahoillaan), jonka tarkoitus on aktivoida kehossa energiakanavat, joiden avulla ihminen pystyy saamaan ravintonsa suoraan "ilmasta". Prosessin on tehnyt tunnetuksi australialainen Jasmuheen. Ensimmäinen viikko on kuivapaastoa, toisen viikon aikana juodaan vedellä laimennettua hedelmämehua (suhteessa 2 osaa vettä, 1 osa mehua) ja kolmannella viikolla vähemmän laimennettua mehua (2 osaa mehua, yksi osa vettä).

Prosessin lopuksi katsotaan, mikä on tilanne: onko paino vakautunut, onko energiataso hyvä jne. Tilanteen mukaan henkilö joko on pranisti ja voi jättää ruuan ja juomaan kokonaan pois, tai jatkaa veden juomista, tai sisällyttää myös mehut, tai alkaa uudestaan syömään.

Mietin kuitenkin myös sitä mahdollisuutta, että kävisin pranismiprosessin läpi Helsingissä talven aikana. Paastoaminen talvella on siinä mielessä helpompaa, ettei ole houkutusta nauttia kaikista ihanista hedelmistä, joita kesällä on saatavilla. Kun sitten Thierryn Terra incognitakin sattui sopivaan kohtaan, niin päätin yhdistää nämä kaksi.

Valmistauduin syömällä ensin muutaman päivän täysin raakaa ja mehupaastoamalla viikon ajan. Itse asiassahan olin aikonut myös pitää viikon vesipaaston ennen kuivapaastoa, mutta hyppäsinkin lopulta suoraan kuivapaastoon. Nyt olen siis prosessin toisen viikon lopussa; ensi viikko vielä laimennettuja mehuja ja sitten katsotaan tilanne.

Tällä hetkellä prosessi tuntuu sujuvan hyvin. Odotan innolla että pääsen vaa'alle (olen menossa vanhempien luo ensi viikoksi). Minusta tuntuu että en ainakaan palaa prosessia edeltäviin ruokailutottumuksiin, tämä on siinä mielessä elämää muuttava kokemus. En tarvi niin paljon ruokaa, jos yhtään. Tulevaisuudessa aion panostaa määrän sijasta laatuun.

Ja vielä kerran, ota hyvin selvää asioista ennen kuin alat kuivapaastoon tai pranismiprosessiin : annan tässä vain pienen idean siitä, mitä ne pitää sisällään eikä minun tarkoitus ole antaa mitään ohjeita vaan pelkästään jakaa omat kokemukseni.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire