samedi 5 décembre 2015

Fenkoliomenamehu

Hupsista, eilisen postaus tulee nyt hiukkasen myöhässä.
 Tämä mehu on mulle aika klassikko (=toimiva!): punajuurta, porkkanaa, appelsiini, lehtikaalta, persiljaa ja vähän inkivääriä ja valkosipulia.
 Sitten pieni uutuus: omenafenkolipersiljamehu. Ihanan pehmeä mehu, maistuu makealta, omenaiselta ja aniksiselta. Yksi minun suosikeista tästä lähtien! Aion kokeilla vielä minttua persiljan sijasta, voisi toimia hyvin myös. Kuvan vihreät omenat on ihan ok mehustamiseen mutta vielä parempia on ne toiset punaisemmat kaupassa (esim. K-marketissa) myytävät luomuomenat, koska ne on kiinteämpiä. Mitä jauhoisempi omena, sitä enemmän siitä tulee omenasosetta mehun sijasta. Toki silloin kun ei ole mehupaastolla, voi ottaa soseen taltee ja syödä sen erikseen.
Rakastan tämän mehun hennon vihreää väriä. Mehustaessa kannattaa ajatella myös lopputuloksen väriä, koska liejunruskean mehun juominen ei ainakaan minusta ole sama asia kuin kauniin vihreän, oranssin tai vaikka violetin mehun. Siksi pyrin pitkälti mehustamaan saman värisiä asioita, tosin jos laittaa riittävästi punajuurta niin se kyllä värjää mehun kuin mehun violetiksi.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire