mercredi 2 décembre 2015

Granaattiomenamehu, kolmas päivä mehupaastoa

 Yksi parhaista mehuista ikinä on granaattiomenamehu (heh tulipa just mieleen että tänään tulkkauksen luennolla puhuttiin ärsyttävistä kielivirheistä ja vastaavista ja yksi osallistuja mainitsi tämän paras/tms. ikinä-rakenteen). Join sitä tänään ilokseni vähän pelkästään ja sitten mehustin joukkoon muutaman punajuuren, kourallisen pinaattia ja kourallisen persiljaa. Huomenna täytyy käydä ostamassa lisää granaattiomenoita...
 Tein heti perään porkkanamehun, jonka otin pullossa mukaan yliopistolle. Jo pelkistä porkkanoista tulee hyvä, luonnostaan makea mehu (onko mitään yksinkertaisempaa!), mutta lisäsin tällä kertaa sekaan puolikkaan sitruunan (luomusitruunasta voi mehustaa myös kuoren, tosin on hyvä olla tietoinen siitä, että se vähän kuluttaa mehustimen suodatinta) ja palan inkivääriä. Maun lisäksi sitruuna parantaa mehun säilymistä.

Kiireessä nappasin ison muovipullon, pienempi lasinen olisi kyllä parempi.
Kotiin tullessa halutti jotain makeaa mehua ja tein tämän saman kombon kuin eilen: yksi appelsiini, yksi verigreippi ja viisi klementiiniä. Verigreippi tuoksuu niin hyvältä! Tämä yhdistelmä on minusta loistava maun kannalta koska klementiinit on erityisen makeita, appelsiini "neutraali" ja verigreippi taas tuo sopivasti kirpeyttä.
 Kuvat ei ihan tee oikeutta mehujen ihanille väreille...
Vielä kuppi Pukan sitruunadetoxteetä saunan jälkeen kynttilänvalossa.

Olisi muuten pitänyt kertoa Terra incognitasta aikaisemmin, mutta vielä ehtii mukaan! Sattumoisin kirjoitin myös joulukuun ensimmäisenä päivänä pitkän tauon jälkeen, joten voidaan kuvitella että tämä on joulukalenteri! Yritän saada jonkinlaisen postauksen joka päivä jouluun asti.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire