dimanche 6 décembre 2015

Viimeinen mehupäivä, tsatsikimehu

Nyt on tosiaan viimeinen mehupäivä, huomenna alkaa vesipaasto! Jännittävää. Tänään mehustan sitten senkin edestä, varsinkin kun olen päivän kotona (soihtukulkue olisi ollut kiva mutta viime vuoden tapaan kelit ei paljon innosta ulkoiluun...).

 Tänään keksin kokeilla tsatsikimehua. Eli mehustin kurkkua, sitruunaa, minttua, pienen valkosipulinkynnen ja varsiselleriä. Lopputulosta terästin vielä merivedellä. Mutta no, maku ei ollut ihan kaikista herkuimpia, selleri maistui liikaa. Suosittelen pitämään sellerimäärän aika pienenä ja laittamaan paljon kurkkua. Puristin lopulta mehuun vielä vähän appelsiinimehua käsin ettei tarvitsisi väkisin juoda, ja siitä tuli aika hyvää. Eli yksi mahdollisuus on vain lisätä reseptiin yksi appelsiini.
Tämän jälkeen halutti jotain tosi hyvää mehua joten testasin omena-fenkoli-minttu -yhdistelmää. Laitoin lisäksi vähän (!) varsiselleriä. Nami! Raaka omenamehu on ihanaa.
 Mulle kävi niin ikävästi että kaksi viimeksi ostamistani granaattiomenoista oli läpimätiä sisältä. Sen olisi kuitenkin hyvin voinut välttää; kiireessä en ehtinyt ajatella ja valikoida sen tarkemmin, mutta itse asiassa mädät yksilöt oli selvästi kevyempiä kuin terveet, ja niissä tuntui lommokohtia. Tähän siis pätee sama kuin meloneihin: kannattaa aina valita mahdollisimman raskaita yksilöitä.
Loppukevennys: miten saada siemenet ulos granaattiomenasta. Muitakin metodeja on, tämä on nopein ja paras jota olen kokeillut.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire