mardi 22 décembre 2015

Raakavegaaniset kalkkunaburgerit

Ennen paastoa ehdin testata myös yhtä joulupöytään sopivaa reseptiä. Tämä on Lifegeneratorin Kiitospäivälle tarkoittama resepti.

Raakavegaaniset "kalkkunaburgerit":

-2 kuppia liotettuja auringonkukansiemeniä
-1/2 kuppia pilkottua tuoretta tilliä (tai 2 rkl kuivattua)
-1 valkosipulinkynsi
-1 rkl sitruunamehua
-2 tl himalajansuolaa*
-1/2 kuppia pilkottua kesäkurpitsaa (kukkakaali toimii myös!)
(cayennepippuria, oliiveja, juustokuminaa, paprikajauhetta, pippuria...)

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa s-terällä massaksi. Muodosta massasta pihvejä tai vaikka sydämiä ja tarjoile esimerkiksi sipulin, tomaatin ja salaatin kanssa.

*Itse jätin suolan pois ja laitoin sen sijasta merivettä. Jätin myös kesäkurpitsan pois kun sitä ei sattunut olemaan kaapissa.
Söin burgeritaikinan norilevyihin rullattuna, oli kyllä herkkua. (pieni lisäys 6.1.15 : eilen tein norirullia, joihin laitoin tuota burgeritaikinaa ja lisäksi ituja, mangoviipaleita, kapriksia ja salaatinlehtiä. Superhyvää!)
 Kuulin muuten eilen että meillä täällä oleva vaaka mittaa myös kehonkoostumusta. Mittasin tietenkin sitten omani ja ilmeisesti minun rasvaprosentti on 11! Vaa'an mukana olevassa taulukossa jo 17% oli tosi hyvä lukema naisille (sen alemmas taulukko ei mennyt). En valitettavasti voi verrata tuota paastoa edeltävään tai mihinkään muuhunkaan omaan lukemaan, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun mittasin rasvaprosentin.

***Edit! Minun rasvaprosentti ei luultavasti ole 11: mittasin myöhemmin uudestaan ja vaaka näytti n. 20 %. Mutta en tiedä oliko sekään sitten oikea lukema. Pitäisi käydä jossain tarkemmassa mittauksessa että saisi vähän luotettavampaa tietoa.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire