mardi 1 décembre 2015

Terra incognita + kurkkumehu

Terra incognita (suom. "tuntematon maa", historiallinen latinankielinen termi kartan tutkimattomille alueille) on täällä taas! Kyse on siis Thierry Casasnovasin (ja régénère-yhdistyksen) eräänlaisesta haasteesta, joka kestää kolmen viikon ajan. Jokainen määrittelee itse, millaisen haasteen itselleen asettaa. Tällä kertaa vaihtoehtoja/etappeja on seitsemän:

0. Stimulanttien (esim. kahvi) poistaminen (terveet elintavat, uni, vähemmän altistumista säteilylle, hedelmä- ja vihannesmehujen lisääminen)
1. Käsitellyn sokerin poistaminen (hedelmien lisääminen lounaan alkuun, raakasalaatin illallisen alkuun)
2. Gluteenin poistaminen (lisää mehuja päivittäin + lääkekasvit)
3. Suolan ja maitotuotteiden poistaminen (Quintonin plasma ja ravinnon monipuolisuus)
4. Kypsennettyjen eläintuotteiden poistaminen (raakoja eläintuotteita)
5. Stabilisaatio (monipuolinen, pitkälti raaka ruokavalio)
6. Paasto

Minun valinta on etappi 6. Aloitan viikolla mehupaastoa, ja toisella viikolla aion vesipaastota. Jatko nähdään sitten voimien ja mielentilan mukaan.

Thierry myös julkaisee haasteen ajan videon joka päivä. Tämänpäiväinen video oli skitsofreniasta kärsineen henkilön haastattelu, jonka aion tekstittää mahdollisimman pian.

Aloitin eilen paaston porkkanamehulla (+ sitruuna, inkivääri, valkosipuli), jonka lisäksi join poikkeuksellisesti kaupasta ostettua vihannesmehua (laatu luonnollisesti paljon itsetehtyä mehua heikompi) ja illalla yrttiteetä.
Tänään aloitin ihanalla klementiini-appelsiini-verigreippimehulla. Hedelmämehuista ei saa yhtä paljon mineraaleja kuin vihermehuista, eikä ne sovi kaikille ihmisille niiden nopeasti imeytyvän ison sokerimäärän takia, mutta sanoisin että viikon mehukuuriin mahtuu kyllä muutama hedelmämehukin. Ja tietysti hedelmillä on omat hyveensäkin, kuten voimakas puhdistava vaikutus.
Päivän toinen mehu olikin sitten kunnon vihermehu, tässä ainekset:

yksi kurkku, kourallinen pinaattia, kourallinen persiljaa, pari kiiviä, kourallinen ituja (en ehtinyt syödä niitä ennen paaston alkamista).
Tosi hyvää, suosittelen!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire